پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹ذیقعده,۱۴۴۵
سه شنبه, 24 آبان 1401 ساعت 07:36

برگزاری سلسله درسهای اخلاق استاد غفارفام در مدرسه مطلب ویژه

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

جلسه سوم

سوره اعراف ایه20،
کلمه «نزغ»: وسوسه را گویند،شیطان کارش وسوسه کردن است، از ناحیه شیطان هجومی که به شما شد آنجا بگو خدایا کمکم کن، یک نفراگرعاقبت بخیربمیرد، شیطان دادش بلند میشه که ای وای، بچه شیطان ها میگن چی شده؟ شیطان میگوید: کجابودید که نگذارید این بنده به این جایگاه برسه؟ و اجازه دادید عاقبت بخیر بشود! بچه شیطانها میگویند ماهمه زحمت راکشیدیم که این بی دین بشود ولی به حرف ما گوش نکرد.
پس باید به خدا و اهل بیت پناه ببریم. امام حسن عسگری میفرمایند: ما پناهگاه کسی هستیم که به ما پناهنده شود.
موقعی گناه نکردن ارزش دارد که انسان میل به گناه کردن داشته باشد و گناه نکند، به این کار میگویند«تقوای مثبت»
امام صادق علیه السلام می فرمایند: 5گروه هست که خوده شیطان گفته به اونها کاری ندارم ولی بقیه مردم در مُشت من هستن:

1/کسیکه با صداقت دل به خدا پناه ببرد،درهمه کارها به خدا توکل کند.
2/کسانیکه درشب وروز زیاد بگویند «سبحان الله»
3/انهایی که برای دیگران بپسندن آنچه را برای خودشان میپسندم.
(کسی آمد نزد حضرت رسول اکرم صلی الله علیه واله گفت چیزی یادم بدهید که بین من وبهشت فاصله نباشد،حضرت فرمودند:1 -بیجا عصبانی نشو،2-ازمردم چیزی درخواست نکن،3-به مردم بپسندانچه را به خود می پسندی)

4/گروه چهارم که شیطان به آنها راهی ندارد: کسیکه در برابر مصیبتی که به او می رسد بی تابی نکند و بگوید«انا لله و انا الله الراجعون»
5/کسانیکه راضی باشند به آنچه خدا بهشون قسمت کرده وغم روزی شان را نخورند.

********************

جلسه چهارم

حضرت امیرالمومنین علیه السلام: همه می میرند به جز عالمان، علما هم در معرض هلاکتند به جز عاملون و عاملون همه آنها در معرض رفتن هستند به جز مخلصون و مخلصون درخطیر عظیم هستند«الناس کلهم هالکون الا العالمون و العالمون کلهم هالکون الا العاملون،والعاملون کلهم هالکون الا المخلصون والمخلصون فی خطزعظیم».
امام سجاد علیه السلام:نشانه های اهل ایمان پنج تا هست: «الورع فی الخلوه،والصدقه فی القله،والصبر عندالمصیبه والحلم عندالغضب،والصدق عند الخوف»
۱_تقوی و پرهیزگاری در خلوت،
۲_صدقه دادن در نداری وکمی مال،
۳_صبر هنگام مصیبت
۴_حلم و بردباری هنگام خشم
۵_و راستگویی هنگام ترس
اگرباطن ما فاسد شود، هرچه کنی،فایده نداره. درتنگدستی ازهمان کم هم صدقه میدهد.
راستگویی نزد ترس از اینکه به او ضرر برسد. «استنزل الرزق بالصدقه» باصدقه،روزی را بسوی خود جذب کند.

آیت الله یوسفی مدنی تبریزی: یک طلبه اگر طلبه بشود باید رعایت کند این موارد را:

1_توجه به طهارت ظاهری و باطنی
۲_کسب علم برای رضای خدا
۳_ حفظ حرمت علما
۴_تعظیم شعائر دینی
5_تکریم پدرومادر

*******************
جلسه پنجم
علی بن الحسین پدر شیخ صدوق بچه دار نمی شدند ایشان به حسین بن روح فرمودند :آقا رامی بینید؟ گفتند هر زمان دلم بخواهد،گفت سلام مرا و پیام مرا به امام زمان عج برسان،...فردای آنروز دوباره ایشان را دیدند و گفتند: سلام و پیام شمارا رساندم، اقا هم به شما سلام رساندند، و فرمودند خداوند به شما پسری فقیه عطاکند که فقیه در دین شود وخادم اهل بیت علیه السلام باشند..
عالمی که به علمش عمل نکند او و ابلیس مساوی هستند.
شیخ مفید هم در خواب حضرت زهرا سلام الله علیها را دیدند،که حسنین را آوردند تا شما به آنها فقیه بیاموزید،من درعجب ماندم که این دو چه کسانی هستند فردای آن روز،سیدرضی وسید مرتضی را برای من آوردند تابه آنها علم بیاموزم..
در نامه ای فرمودن:سفارش می کنم تورا به تقوای الهی و اقامه نماز،و پرداخت زکات و سفارش می کنم که از تقصیر دیگران بگذری،و جلوی عصبانیت را بگیری و سفارش میکنم به صله رحم و تعاون و همکاری با برادران دینی داشته باشی و سفارش میکنم در سختی ها،مشکلات مردم را حل کنی و در فهم دین تفقه کنی و در کارهایت ثابت قدم باشی و شما را سفارش میکنم که با قران هم پیمان شوی یعنی به آن عمل کنی و شمارا به اخلاق نیکو و امربه معروف و نهی از منکر سفارش میکنم،وسفارش میکنم به نمازشب وپیامبر صلی الله علیه واله ،امام علی علیه السلام را 3باربه نمازشب سفارش کردند وکسیکه نماز شب را سبک بشمارد،ازما نیست وبه شیعیانم هم امرکن تابه وصیت من عمل کنند و انتظار فرج داشته باشند..«اذکر مسروعک بین یدی اهلک،» یادکن آن لحظه ای که زمین خوردنت را و زمان فوت کردنت را، آن زمان مرگت را فراموش نکن..
آن لحظه ای که هیچ دکتری نمی تواند بین تو و عزرائیل فاصله بیندازد،و هیچ دوستی مشکل تو را حل نمی کند، مگر دوستی با اهل بیت  علیهم السلام...
حضرت زهرا سلام الله علیها در شب شروع زندگیش به یاد مرگ بود..
امام علی علیه السلام فرمودند: چرا گریه میکنی؟ فرمودند: هر زنی دوبار جابجا می شود، یکبار از خانه پدر به خانه شوهر می رود و بار دیگر از خانه شوهر به خانه قبر می رود، من یاد آن زمان افتادم...

خواندن 741 دفعه

آدرس و اطلاعات تماس

آدرس: مشهد مقدس - خیابان مطهری شمالی 58
مدرسه علمیه فاطمة الزهراء سلام الله عليها توس

تلفن: 13-7341511-0513

فکس:7340700-0513

پست الکترونیک : info@alzahra-toos.com

اوقات شرعی

تمامي حقوق اين سايت متعلق به مدرسه علميه فاطمة الزهراء سلام الله عليها توس مي باشد. طراحی سایت توسط  ماهان سیستم