دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱شوال,۱۴۴۵
دوشنبه, 11 دی 1402 ساعت 07:56

دیدار مدیر حوزه های علمیه خراسان با طلاب و اساتید مدرسه مطلب ویژه

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

حجت الاسلام والمسلمین خیاط و هیئت همراه، یکشنبه مورخ 10/10 1402 در مدرسه علمیه فاطمه الزهراء سلام الله علیها توس حضور پیدا کردند. ایشان ضمن بازدید از بخشهای مختلف اداری و کلاسهای آموزشی، نشستی با مسئولین و نمایندگان اساتید برگزار نمودند. در این نشست پس از ارائه گزارش از عملکرد مدرسه و فعالیتهای فرهنگی و پژو هشی و آموزشی آن توسط مدیر محترم مدرسه، سرکار خانم ادبی، استاد محترم سرکار خانم عظیمی به بیان مشکلات و درخواستهای اساتید پرداخت. سپس مدیر محترم حوزه های علمیه با حضور در جمع طلاب  و پس از شنیدن سخنان نماینده طلاب به ایراد سخن پرداختند.

حجت الاسلام و المسلمین خیاط به مناسبت ولادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها به تشریح واژه کوثر پرداختند. ایشان کوثر را منبع الکثرات معنی کردند و مصداق آن را حضرت زهرا سلام الله علیها دانستند.

 ایشان همچنین ابراز داشتند که بررسی زندگانی حضرت زهرا سلام الله نشان دهنده چشمه جوشان خیرات است.  خطیب ارزشمند در ادامه، حضرت زهرا سلام الله علیها را به عنوان فرد شاخص جامعه اسلامی معرفی کردند که در هر مقطعی که لازم است به میدان می‌آید و جانانه‌ترین دفاع را از مقام ولایت انجام می‌دهد.
 
به گفته مدیر حوزه‌های علمیه خراسان، حضرت زهرا قهرمان تبدیل کردن چالش‌ها به فرصت‌هاست؛ او قهرمان استفاده از زمان است؛ از حداقل امکاناتی که در اختیار داشت، هم منابع انسانی و هم وقت را به خوبی مدیریت کرد و بهترین نتیجه را گرفت.

ایشان همچنین، استفاده از نورانیت وجود آن حضرت و مطالعه زوایای مختلف زندگی ایشان را برای بهره گیری بیش از پیش در حیات طلاب به ویژه بانوان طلبه، ارزشمند و لازم عنوان کردند.

حجت الاسلام والمسلمین خیاط در بخش دیگری از سخنانشان از هنرمندی و شعر خوانی طلاب این مدرسه تقدیر کرده و عرضه مفاهیم دینی را در قالب هنر، دارای اهمیت و ارزش خواندند.

مشروح سخنرانی مدیر محترم حوزه های علمیه خراسان به شرح ذیل می باشد:

کلمه کوثرکه در سوره مبارکه کوثر  آمده به هفت سیاق، مصداق این آیه مبارکه را حضرت فاطمه سلام  دانسته اند. کوثر از نظر ادبی  ساختارهایی دارد و مفهوم این واژه با توجه به فضای نزول و شان نزول و با توجه به آیه'' ان شانئک هو الابتر'' بیان می شود.

واژه کوثر یعنی منبع کثرات ،کوثر یعنی منبع جوشان الهام بخشی که منشا هر کثرت دیگر است. دشمن به پیامبر گفت: «ان شانئک هو الابتر» تو ابتری!! سپس خداوند به پیامبرش دلداری می دهد و می گوید من به تو کوثر دادم. کوثر چیست؟ کوثر یعنی منبع کثرت ها، منبع جوشش ها از هر سمت و سویی.

  حضرت زهرا سلام الله علیها مصداق واژه کوثر ومنبع الهام بخش است. اگر زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها را مطالعه کنیم رفتار و گفتار و کردار ایشان  که در عمر کوتاه هجده ساله شان داشتند و از همان کودکی در شعب ابی طالب ام ابیها نامیده شده اند. به خاطر نقش برجسته شان و تلاشی که می کردند برای اینکه جای خالی مادر بزرگوار  خود حضرت خدیجه س را برای پیامبر پرکنند و همین طور جای خالی حضرت ابوطالب را. 

برکات و خیرات و کثراتی که از حضرت زهرا سلام الله علیها صادرشده مصادیق فراوانی دارد و یکی دو تا نیست. ایشان چشمه جوشان الهام بخشی است که برای ما در همه زمینه ها واقعا الهام بخشی دارد؛ هم به عنوان یک مادر هم به عنوان یک همسر هم به عنوان یک رزمنده شجاع قهرمان هم به عنوان فرد شاخص در جامعه اسلامی. در مقطعی که لازم است به میدان می آید؛ جانانه ترین دفاع از مقام ولایت را انجام می دهد؛ در جایی که دست دیگران کوتاه شده است و هیچ کس توان کار درست  و حسابی را ندارد،  از لحظه لحظه زندگی اش  به خوبی استفاده می کند؛ بهترین نقش را ایفا می کند؛ عالی ترین دفاع را انجام می دهد؛ حضرت زهرا قهرمان تبدیل کردن چالش ها به فرصت است، ایشان قهرمان استفاده از زمان است، کوتاه ترین زمان را در اختیار دارد از زمانی که پیامبر گرامی اسلام از دنیا رفتند تا زمانی که ایشان شربت شهادت نوشیدند هفتاد و پنج روز یا نود و پنج روز است.

مطالعه کنید ایشان چطور این مدت کوتاه را مدیریت کرد و از حداقل امکاناتی که در اختیار داشتند و آبرویی که داشتند همه را در کفه اخلاص قرار دادند؛ هم منابع انسانی و هم وقت را به خوبی مدیریت کردند و بهترین نتیجه را از این مدت گرفتند. و کاری کردند که واقعا محور خاندان ولایت قرار گرفتند.
ایشان شخصیت محوری داشتند و کار محوری را برای خاندان رسالت انجام دادند چه در تربیت فرزندان، چه در شوهر داری، چه در خانه داری، چه در صحنه های سیاسی و اجتماعی، همه اش خیر و برکت است. واقعا ایشان منبع  کثرات و منبع خیرات هستند.

چه بگوییم کوثر، یعنی خیر کثیر، باز هم مصداق اتمش زهرای مرضیه است. چه بگوییم منبع الکثرات باز هم مصداق حضرت زهرا هستند. از وجود ایشان در هر حوزه ای چه معارف چه فرزندانی که از وجود ایشان هستند و نور علم و دانش و معنویات را برای همه بشریت به ارمغان آوردند. به زندگی حسنین نگاه کنید به زندگی حضرت سجاد و باقرین، به سایر فرزندان نگاه کنید همه چشمه علم و نور و معنویت اند.  اگر بر اساس عدد تعداد فرزندان هم نگاه کنید  می بینید چه تعداد از فرزندان ایشان همه دنیا را با وجود خودشان منور کردند و منشا خیرات و برکات فراوان بودند. حقیقتا این نام این اسم الهام بخش است و همه بر محور او گردهم آییم و از وجود مبارک ایشان ان شا الله بهره مند باشیم.
 ان شا الله خداوند به همه ما توفیق دهد با مطالعه بیشتر زندگی  و زوایای زندگی شان از خیرات و کثرات بهره مند شوند.

ایشان سپس اشاره ای به شعر خوانی یکی از طلاب شاعره کردند و گفتند: هنر قالب ارزشمندی است برای اینکه انسان بتواند مفاهیم دینی را در قالب هنر برساند چون هنر جاودانه و ماندگار است هر کس بتواند هنر را با زندگی خودش عجین کند  مفاهیم را زنده می کند و به آنها روح می بخشد.

ایشان در ادامه به پاسخگویی نکاتی که نماینده طلاب بیان کرده بودند، پرداختند.

خواندن 70 دفعه

آدرس و اطلاعات تماس

آدرس: مشهد مقدس - خیابان مطهری شمالی 58
مدرسه علمیه فاطمة الزهراء سلام الله عليها توس

تلفن: 13-7341511-0513

فکس:7340700-0513

پست الکترونیک : info@alzahra-toos.com

اوقات شرعی

تمامي حقوق اين سايت متعلق به مدرسه علميه فاطمة الزهراء سلام الله عليها توس مي باشد. طراحی سایت توسط  ماهان سیستم