پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹ذیقعده,۱۴۴۵
برگزاری نشست سیاسی

برگزاری نشست سیاسی (6)

این نشست در روز دوشنبه 19 دی در سالن اجتماعات مدرسه علمیّه فاطمۀ الزّهراء سلام الله علیها توس با حضور طلاب و مبلّغان مدرسه و سخنرانی حجۀ الإسلام صابری تولایی برگزار گردید.

حجۀ الإسلام صابری تولایی در ابتدای کلام سخنی از حضرت علی علیه السّلام بیان کرد که علم حق را کسانی می توانند به مقصد برسانند که اهل بصیرت و صبر باشند و ملاک ها را بشناسند.

وی افزود کسانی که می خواهند در کارآمدی نظام گفتگو کنند باید با شش مقوله؛ جریان شناسی سیاسی، شناخت احزاب و گروه های فعّال جامعه، شخصیّت شناسی امام و رهبری، هدف شناسی نظام ولایی، شناخت مبانی سیاسی اسلام،آگاهی از تاریخ انقلاب آشنایی کامل داشته باشند.

ایشان در ادامه به دو نوع گفتمان بندگی و عبودیّت که استقلال از دیگران را می سازد و به آزادی منجر می شود و گفتمان لیبرالیسم که منجر به استکبار می شود، اشاره کرد و گونه های مواجهه با مخاطب را مواجهه انفعالی حداکثری، مواجهه انفعالی حداقلی و مواجهه فعّال تک ساحتی دانست.

وی تعریف صحیح از کارآمدی را حفظ اصول و تحقق اهداف کوتاه مدّت و حرکت به سمت اهداف بلند مدت دانست.

آقای صابری تولّایی در ادامه به تبیین کارآمدی نظام نبوی و نظام علوی پرداخت و با اشاره به سخنی از حضرت علی علیه السّلام که فرمود: اگر مردم را مجبور به برگرداندن می کردم تفرقه می شد و حکومت از دست می رفت، گفت :

حضرت علی علیه السّلام از تمامی جریان ها اطلاع داشتند و بنا به مصلحت برای حفظ حکومت نمی توانستند کاری انجام دهند.

چراکه اولاً؛ مردم را همراه نداشتند. دوماً؛ هزینه زیادی باید پرداخت می شد که این خود باعث از بین رفتن حکومت می شد.

حجۀ الإسلام صابری تولایی شبکه های اجتماعی و ماهواره را منابع معاند با نظام دانست و خاطر نشان کرد که مشکلات تک ساحتی نیستند بلکه فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و به هم گره خورده اند.

وی ارکان موثر در تحوّلات اجتماعی را در نقش رهبر، مسئولین، سیستم، مردم و دشمن بیان کرد و گفت:

از آنجا که ما ارکان را متعدّد نمی بینیم همه مباحث را به یک گروه منتخب می کنیم در حالی که در یک شبکه مشکلات متوجه همه گروه ها می شود.

ایشان در ادامه بیان داشت:

وظیفه انبیاء و جانشینان آنان حلّ مشکلات مردم نیست آنها نظر خود را بر مردم تحمیل نمی کنند بلکه آنها را به راه حقی هدایت می کنند که بتوانند حقوق خودشان را بگیرند. پس انبیاء و جانشینان آنها در اندیشه پیشاپیش مردم هستند و در عمل پشت سر آنها و تا مردم نخواهند هیچ کاری حل نمی شود.

وی افزود دشمن امروزه به دلیل پر هزینه بودن جنگ انسانی روی به جنگ اقتصادی آورده پس اگر دولت بخواهد با آمریکا دشمن بنیادین ارتباط برقرار کند باید تمام تلاش ها و خون های ریخته شده در این سال ها را زیر پا گذارد.

وی بیان داشت آسیب های توده جامعه؛ توقّع بالای مردم، زندگی مسرفانه، نداشتن انتخاب درست و نداشتن مطالبه گری می باشد.

وی در پایان برای مخاطبی که اسلام و قرآن را قبول دارد گفت: باید در برابر دشمن ایستادگی کند و اعتماد و وابستگی به دشمن نداشته باشد.

 

این نشست در روز دوشنبه 26 آذر با همکاری واحد فرهنگی در سالن رایانه مدرسه علمیّه فاطمۀ الزّهراء سلام الله علیها توس برگزار گردید.

ایشان در این جلسه به بیان ویژگی های خواصّ در بیانات مقام معظّم رهبری دامت برکاته پرداختند که خلاصه ای از آن را بیان می کنیم:

خواص، طبعاً دو جبهه‌اند: خواصِ جبهه‌ حق و خواص جبهه‌ باطل. عدّه‌ای اهل فکر و فرهنگ و معرفتند و برای جبهه‌ حق کار می کنند. یک دسته هم نقطه‌ مقابل حق و ضد حقّند. اگر باز به صدر اسلام برگردیم، باید این طور بگوییم که « عدّه‌ای اصحاب امیرالمؤمنین و امام حسین علیهما السّلام هستند و طرفدار بنی‌هاشمند. عدّه‌ای دیگر هم اصحاب معاویه و طرفدار بنی‌امیّه‌اند.»

بین طرفداران بنی‌امیّه هم افراد با فکر، عاقل و زرنگ بودند. آنها هم جزو خواصند.

اما در گروه خواص، باید ببینیم جزو خواصِّ طرفدارِ حقّیم، یا از خواص طرفدار باطل محسوب می شویم. این‌جا قضیه برای ما روشن است. خواص جامعه‌ ما، جزو خواص طرفدار حقّند و در این تردیدی نیست. زیرا به قرآن، به سنّت، به عترت، به راه خدا و به ارزشهای اسلامی دعوت می کنند. امروز، جمهوری اسلامی برخوردار از خواصِ طرفدارِ حقّ است. پس، خواصِ طرفدار باطل، حسابشان جداست و فعلاً به آنها کاری نداریم. به سراغِ خواصِ طرفدار حق می رویم.

حال وقتی خواصِ طرفدارِ حق یا اکثریت قاطعشان، در یک جامعه، چنان تغییر ماهیت میدهند که فقط دنیای خودشان برایشان اهمیّت پیدا می کند؛ وقتی از ترس جان، از ترس تحلیل و تقلیل مال، از ترس حذف مقام و پست، از ترس منفور شدن و از ترس تنها ماندن، حاضر می شوند حاکمیّت باطل را قبول کنند و در مقابل باطل نمی ایستند و از حق طرفداری نمی کنند و جانشان را به خطر نمی اندازند؛ آنگاه در جهان اسلام فاجعه شهادت حسین‌بن‌علی علیه‌السّلام با آن وضع، آغاز می شود. حکومت به بنی‌امیّه و شاخه‌ مروان و بعد به بنی‌عبّاس و آخرش هم به سلسله‌ سلاطین در دنیای اسلام، تا امروز می رسد.

این نشست در روز پنجشنبه 8 آذر با حضور آقای علما در سالن اجتماعات مدرسه علمیّۀ فاطمۀ الزّهراء سلام الله علیها توس و با حضور طلاب و مسئولین مدرسه برگزار گردید.

آقای علما سخنران جلسه در اهمیّت و جایگاه رسانه در چگونگی ارتباط با جهان امروز و چگونگی برقراری ارتباط با عموم مردم، با هدف پاسخگویی به سؤالات و شبهات آنان مطالبی را بیان کردند.

در روز پنج شنبه 19 مهر ماه با همکاری بسیج مدرسه علمیّۀ فاطمۀ الزّهراء سلام الله علیها توس کارگاهی بصیرتی با موضوعِ جریان شناسی انقلاب اسلامی ایران در سالن اجتماعات مدرسه با حضور 25 نفر از طلاب، کادر فرهنگی و اساتید برگزار گردید.

سخنران این مراسم آقای علما بودند که خلاصه ای از مباحث ایشان را بیان می کنیم :

ابتدا به 4 مورد از معنای بصیرت در کلام رهبری دامت برکاته اشاره کردند:

1 . باعث کند شدن تیغ های دشمن می شود.

2 . فرد بی بصیرت حتی با نیّت های خوب ممکن است در راه بد قدم بگذارد.

3 . بصیرت شبیه قطب نما  و نقشه خوانی در جنگ است که اگر نداند در محاصره دشمن می افتد.

4 . در شرایط استثنایی امروز کشور نقش روحانیّت، معلّمان و فعالان فرهنگی در بصیرت افزایی جامعه به ویژه جوانان بسیار مهم است چرا که حرکت عمومی، بصیرت عمومی می خواهد.

در ادامه به این پرسش که چرا مسئولیت داریم و چگونه باید به مسئولیّت خود عمل کنیم پاسخ دادند و گفتند:

وجه تمایز انسان نسبت به سایر مخلوقات پذیرش امانات الهی بوده با توجه به آیات قرآن: « فتبارک الله احسن الخالقین »

خداوند در سوره احزاب آیه72 می فرماید:

ما امانت ( تعهد، تکلیف و ولایت الهی ) را بر آسمان ها و زمین و کوه ها عرضه داشتیم آن ها از حمل آن سر برتافتند و ازآن هراسیدند ( و اظهار ناتوانی کردند ) اما انسان آن را بر دوش کشید. او بسیار ستمکار و نادان بود چون بر خود ستم کرد و قدر این مقام والا را ندانست.                                                 

عقل، اختیار و مسئولیت امانت الهی در دست انسان ها هستند.

امام علی علیه السّلام در این باره می فرمایند:

طالب دنیا رنجور، طالب عقبی مزدور و طالب مولی مسرور است.

از آنجایی که تاریخ نقش مهمی در زندگی و تجربه بشر دارد باید به چهار اصل ثابت و محکم در وقایع تاریخی توجه کرد:

1 . هر واقعه تاریخی تصادفی نبوده و علّت و معلول دارد.

2 . تاریخ سرشار از درس ها و عبرت هاست پس باید از تجربیّات گران دیگران ارزان استفاده کرد.

3 . هر واقعه تاریخی، در صورت فراهم شدن شرایط در زمان، مکان و افراد دیگر تکرار می شود.

 4 . هر انقلاب دو رکن اصلی به نام رهبری و مردم و ارکان فرعی به نام خواص، رسانه ، محل سازمان دهی و... دارد.

در پایان سخنان هم گفتند :

انشاء الله در جلسات بعد به مراحل شکل گیری تمدن اسلامی ( پیش از ظهور ) در فرمایشات رهبری دامت برکاته اشاره خواهیم کرد

این نشست در روز دوشنبه 17 مهر در سالن اجتماعات مدرسه علمیّه فاطمۀ الزّهراء سلام الله علیها توس با حضور طلاب، اساتید و کادر برگزار شد.

در این مراسم که آقای باقرزاده سخنرانی کردند به جریان شناسی اتّفاقات قبل و بعد از تصویب برجام پرداختند و گفتند:

مهترین نکته در  اتّفاقات برجام بیانات امام خامنه ای دامت برکاته بوده است. ایشان در 12 آبان 1392 فرمودند:

بنده هم چنان که گفتم خوش بین نیستم من فکر نمی کنم این مذاکرات آن نتیجه ای را که ملّت ایران انتظار دارد، به دست بیاورد. لکن تجربه ای است و پشتوانه­ تجربی ملّت ایران را افزایش خواهد داد و تقویت خواهد کرد؛ ایرادی ندارد اما لازم است ملّت بیدار باشد.

سپس تذکراتی را که رهبری به تیم مذاکره کننده دادند را بیان نمودند و در ادامه به معرفی و شرح fatf  پرداختند.

 با تشکیل جلسات گروه G7 « جی۷، نشست وزیران اقتصاد هفت کشور صنعتی است. این نشست در سال ۱۹۷۵ باحضور شش کشور : آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن،بریتانیا و ایالات متحده آمریکا تشکیل گردید. بعدها کانادا نیز به این گروه پیوست » در سال ۱۹۸۹ در پاریس، در پاسخ به افزایش نگرانی در مورد پولشویی در نظام‌های بانکی و فعّالیّت مؤسّسات مالی گروه ویژه اقدام مالی یا The Financial Action Task Force) FATF) آغاز به کار کرد. در کمتر از یک سال بعد، این کارگروه ۴۰ توصیه را به ‌صورت برنامه منتشر کرد که نیازمند اقدامات گسترده برای مبارزه با پولشویی بود.

چند سال بعد با وقوع حادثه‌ یازده سپتامبر و نگرانی‌های گسترده درمورد منابع مالی گروه‌های تروریستی که در جهت تأمین هزینه‌های آنها مربوط به خرید سلاح یا به کارگرفتن اشخاص و متخصصان و خرید اطلاعات بود، ۹ توصیه دیگر نیز برای مقابله با تأمین منابع مالی تروریسم به توصیه‌های این کارگروه اضافه شد. اعضای این گروه درحالِ حاضر ۳۵ کشور و دو سازمان منطقه‌ای هستند.

گرچه گفته می‌شود که کشورهای لیست سیاه این گروه تحت فشار تحریم ها نیستند، اما در عمل گروه‌های لیست سیاه، فشار مالی شدیدی را در مبادلات بین‌المللی خود احساس می‌کنند. در حال حاضر سازمان هایی به‌ عنوان ناظر عملکرد این گروه مشخص شده‌اند که عبارت‌اند از صندوق بین‌المللی پول، سازمان ملل متحد و شش گروه تخصصی.

مؤسسه FATF از سال 2008 در بیانیه ای هدفدار و سیاسی جمهوری اسلامی ایران را در لیست پرریسک ترین کشورهای جهان برای سرمایه گذاری قرار داد و تا امروز نیز هیچگاه از این موضع غیرواقعی خود دست برنداشته و در بیانیه های متعددی کشورهای عضو را به قطع رابطه پولی- بانکی با ایران فراخوانده است.

چهارشنبه, 04 مهر 1397 ساعت 16:29

نشست بصیرتی ویژه هفته دفاع مقدّس در مدرسه

نوشته شده توسط

همزمان با آغاز هفته دفاع مقدّس نشست بصیرتی با حضور آقای فروغی یکی از رزمندگان جنگ تحمیلی در روز دوشنبه 3  مهر در مدرسه علمیّه فاطمۀ الزّهراء سلام الله علیها توس با حضور طلاب آغاز گردید.  

در این مراسم آقای فروغی برای حضار خاطراتی از روزهای جنگ و صحنه های بوجود آمده در جبهه تعریف کردند. سپس وصیّت نامه یکی از شهدا را قرائت کردند که ایشان فرمود: از حضرت زهرا سلام الله علیها خواستند هنگام شهادت سرشان جدا شود و در قیامت بدون سر وارد محشر بشوند.

در ادامه سخنانی درباره پیروزی انقلاب، فرار مستشاران از کشور و در اختیار قرار گرفتن اطلاعات محرمانه کشور به رژیم بعث عراق و یک سری اطلاعات آماری از تجهیزات زمان جنگ ارائه دادند.

در پایان سخنانشان افزودند :

نجات دهنده در جنگ، تفکّر ولایتی امام خمینی رحمۀ الله علیه بود چرا که کارشناسان غربی نظر داشتند امام خمینی رحمۀ الله علیه بهترین کسی بود که فن و مهارت بحران جنگ را داشت و ما جنگ طلب نیستیم اما کسی که به کشورمان تجاوز کند دهان آنها را خورد خواهیم کرد. چرا که امام خمینی رحمۀ الله علیه فرمود: آتیه جنگ با ماست و ما برنده جنگ هستیم.

آدرس و اطلاعات تماس

آدرس: مشهد مقدس - خیابان مطهری شمالی 58
مدرسه علمیه فاطمة الزهراء سلام الله عليها توس

تلفن: 13-7341511-0513

فکس:7340700-0513

پست الکترونیک : info@alzahra-toos.com

اوقات شرعی

تمامي حقوق اين سايت متعلق به مدرسه علميه فاطمة الزهراء سلام الله عليها توس مي باشد. طراحی سایت توسط  ماهان سیستم