پنجشنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹ذیقعده,۱۴۴۵
یکشنبه, 12 فروردين 1397 ساعت 11:56

معرّفی آثار استاد فاطمه اعتمادی رحمۀ الله علیها مطلب ویژه

نوشته شده توسط
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

مقدمه کتاب « فاطمه اوج مقام انسانی زن » از استاد فاطمه اعتمادی رحمۀ الله علیها

سلام و درود به ساحت پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم که بشریّت را از ظلمت جاهلیّت نجات داد. جاهلیّتی که یکی از جلوه های آن، زنده به گور کردن دختران بود. پیامبری که شخصیّت و هویّت انسانی را به جوامع یادآوری کرد و ملاک کرامت انسانی را تقوا برشمرد.

پیامبری که دختر گرامی اش والاترین بانوی جهان اسلام است، نمونه ای وارسته که بالاترین درجات کمال را طی کرد.

امروز پس از گذشت قریب به 15 قرن علی رغم تلاش های بی دریغ نبیّ مکرم اسلام صلّی الله علیه و آله و سلّم ، شاهد هستیم که در جاهلیّت مدرن، روح انسان ها در منجلاب تجدّد و آزادی به تباهی کشانده شده و از زن به عنوان ابزاری در همین راستا استفاده می کنند و به شکل های گوناگون ارزش انسانی را به فراموشی می سپارد. لذا تبیین نظام شخصیّت زن در اسلام نه تنها یکی از بایسته های علمی و پژوهشی است، بلکه از ضرورت های عملی و اجتماعی و تبلیغی روزگار ماست.

در اثر پیش رو جهت تبیین جایگاه و مقام اصلی زن در اسلام، به بررسی مختصری از ابعاد زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها، فضایل و ویژگی های ایشان پرداخته شده تا کارآمدی روش زندگی آن حضرت در جهان معاصر به نسل جوان ارائه گردد.

اما جهت اثربخشی این مهم در ابتدا مختصری به مقام و موقعیّت زن در نظام خلقت و دیدگاه آموزه های دینی در مورد جایگاه زن پرداخته شده است که به حتم سخن در این مقوله بسیار باید گفت؛ اما در این مجال به این اندک بسنده شده است.

لازم به ذکر است که این مجموعه حاصل سخنرانی های استاد فقید خانم فاطمه اعتمادی رحمۀ الله علیها در دهه های 60 و بعضاً 80 به مناسبت روز زن و شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها می باشد که با همّت گروه شیعه شناسی مؤسسه علمی -  تحقیقی مکتب نرجس سلام الله علیها جمع آوری شده و با نظم منطقی در اختیار خوانندگان محترم قرار گرفته است. البته سعی شده محتوای کلام ایشان محفوظ بماند.

استاد مرحومه خانم فاطمه اعتمادی رحمۀ الله علیها متولد 1313 در خانواده ای متدیّن و متشرّع در بیرجند دیده به جهان گشود و از همان اوان کودکی آموزه های مکتب متعالی اسلام در گوش جان ایشان در خانواده زمزمه می شد، تا اینکه مراتب رشد را پشت سر نهاد و در سنین جوانی با عطش علم آموزی با سرکار خانم طاهایی رحمۀ الله علیها این بانوی فرهیخته آشنا شد و در کنار استاد، در مکتب نرجس مشهد با سه عنصر « خلوص نیّت، ایمان به هدف و استقامت در مسیر حق » مجاهدت در مسیر هدایت و ارشاد خواهران را شروع کردند تا این که سرانجام بعد از یک عمر تلاش مستمر جهت تعمیق پایه های اعتقادی و بالا بردن درک مفاهیم دینی در سال 1388 بدرود جهان گفتند. روحشان شاد.

از آنجا که تمسّک به سیره اهل بیت علیهم السّلام و خصوصاً حضرت زهرا سلام الله علیها مورد نیاز جوامع بشری است، بررسی دیدگاه های زنان فاضله ای که با تمسّک به آن بزرگواران توانستند چون شمعی بدرخشند و راهنمای گروهی از زنان و دختران باشند، ضرورت می یابد.

خصوصاً این که عشق و محبّتی که در کلام آن عزیزان به حضرات معصومین علیهم السّلام نهفته است، چون از دل برخاسته است بر دل می نشیند و همواره این نکته را یادآور می گردد که زهرا س برای همه اعصار و قرون بهترین سرمشق، الگو و هوایت کننده است.

امیدواریم خداوند ما را نیز در جمله سالکان مسیر حضرت زهرا سلام الله علیها قرار دهد.

خواندن 2593 دفعه

آدرس و اطلاعات تماس

آدرس: مشهد مقدس - خیابان مطهری شمالی 58
مدرسه علمیه فاطمة الزهراء سلام الله عليها توس

تلفن: 13-7341511-0513

فکس:7340700-0513

پست الکترونیک : info@alzahra-toos.com

اوقات شرعی

تمامي حقوق اين سايت متعلق به مدرسه علميه فاطمة الزهراء سلام الله عليها توس مي باشد. طراحی سایت توسط  ماهان سیستم